SUNDAY PREVIEW (1)

Iedere twee weken zal ik op de zondag 5 films selecteren waarvan ik niet kan wachten om ze te zien. Dit zijn óf films die op dat moment in de bioscoop draaien (en waarbij we dus een sprintje naar de dichtstbijzijnde bioscoop kunnen trekken!), of films waar we nog iets langer op zullen moeten wachten.

12 Years a Slave
Release in Nederland: 20 februari 2014.

Deze film staat al een tijdje stipt op 1 op mijn watchlist. Een nieuwe film van een van mijn favoriete regisseurs: Steve McQueen. Hij heeft slechts 2 andere ‘grote’ producties geregisseerd (“Hunger” in 2007 en “Shame” in 2011), maar ook deze twee films zijn echt geweldig goed. Misschien niet de meest luchtige films, maar zeker aangrijpend en van goede kwaliteit. Alleen hierom zou ik zijn nieuwe film willen zien. Tel daar nog een fantastisch waargebeurd verhaal, een prachtige trailer, één van mijn favoriete acteurs (Michael Fassbender, die overigens ook in Shame en Hunger speelde) bij op, en je krijgt een film die ik dolgraag wil zien.


The Hobbit: The Desolation of Smaug
Release in Nederland: 11 december 2013.

Moet ik eigenlijk nog verklaren waarom deze film op mijn watchlist staat? Nee toch? De sfeer van de film, de muziek in de trailer, de voortgang van Bilbo’s adventure, ORLANDO BLOOM (nee grapje, eigenlijk geen grapje, maargoed). Het eerste deel van de serie vond ik in ieder geval goed – ook al heb ik de film drie keer moeten kijken omdat ik iedere keer in slaap viel. Ik heb het boek niet gelezen, dus wat er nog staat te gebeuren is mijn een grote verassing, en en.. Ik wil deze film gewoon zo snel mogelijk zien!

Don Jon
Release in Nederland: 24 oktober 2013.

Jup, deze film is eigenlijk al gewoon te  zien in de bioscopen. Waarom ik hem nog niet ben gaan zien? Ik heb werkelijk geen idee. In ieder geval moet ik dat zeker een keer gaan doen, want deze film lijkt me geweldig. De film is geschreven en geregisseerd door Joseph Gorden-Levitt, en hij speelt ook nog eens zelf de hoofdrol. Ga er maar aanstaan. Het leuke van deze film vind ik, dat het een beetje over een taboe gaat. Een man die onrealistische verwachtingen krijgt van zijn seksleven door het kijken van pornofilms. Films met Joseph in de hoofdrol doen het bij mij vrijwel altijd goed, dus ik kijk er ook naar uit om deze film te zien!

Inside Llewyn Davis
Release in Nederland: 5 december 2013.

De Coen brothers (Ethan Coen en Joel Coen) hebben al flink wat goede films op hun naam staan – denk aan “No Country for Old Men” en “True Grit”. Over deze film heb ik dan ook geen enkele slechte recensie kunnen vinden; op metacritic.com krijgt hij zelfs een 9,5! De trailer haalde me helemaal over: Carey Mulligan vind ik een geweldige actrice en ook het sfeertje wat te zien is, spreekt me enorm aan. Ja, ik ben benieuwd naar deze film!

About Time

“From the creator of Love Actually and Notting Hill…” En hoppa, je hebt een film die ik graag zou willen zien. Ook deze film is er stiekem eentje die al een tijdje in de bioscopen draait, maar waar ik de kans nog niet voor heb gehad om hem te zien. Volgensmij is het een fijne romantische comedy die niet al te oppervlakkig is, precies waar ik van hou. Erg hoge verwachtingen heb ik er niet van, maar eens in de zoveel tijd is het gewoon leuk om een wat minder diepe film te kijken.

Advertenties

Een gedachte over “SUNDAY PREVIEW (1)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s