SOUNDTRACK: Eddie Vedder – Into the Wild

INTO

Wat ik zo leuk vind aan film, is dat er zoveel verschillende aspecten bij komen kijken. Zo is bijvoorbeeld ook muziek enorm belangrijk voor een film. Kun je je het voorstellen, een film zonder muziek? Nee, ik absoluut niet. Muziek is iets wat altijd al bij film heeft gehoord: zelfs de stomme films van vroeger werden begeleid met een live pianomuziekje of een ander muziekstuk!

Een film waarvan ik de muziek écht heel mooi vind, is Into the Wild. Sowieso is dit een enorm indrukwekkende film. Het verhaal gaat over Alexander, een jongen die na het behalen van zijn diploma besluit een rondreis te maken door het ruige landschap van Alaska. Het is een mooi, maar ook zwaar verhaal waar ik enige traantjes bij heb moeten laten. En tja, dit komt mede door de geweldige muziek, geschreven door Pearl Jam-zanger Eddie Vedder. De muziek die hij voor Into the Wild schreef is uitgekomen op zijn eerste solo-cd, genoemd naar de film. Regisseur Sean Penn heeft Eddie persoonlijk gekozen voor het schrijven van de muziek, en jeetje, wat is dit een goede keuze geweest. De muziek past geweldig bij de film, maar ook los van de film is het verschrikkelijk fijne muziek om naar te luisteren. Vooral het nummer Society vind ik enorm mooi en heb ik de afgelopen tijd dan ook op repeat staan.

Hieronder kun je luisteren naar de nummers die Eddie voor Into the Wild schreef. Ik zou zeggen: neem er even de tijd voor en zoek het album daarna op in Spotify of iTunes, want de muziek is echt prachtig!

Hebben jullie verder nog tips voor fijne soundtracks of mooie filmmuziek?

Advertenties

7 gedachtes over “SOUNDTRACK: Eddie Vedder – Into the Wild

 1. Ja,, ik vind de muziek van eddie vedder ook perfect passen bij de film, destijds heb ik gelijk de cd gekocht, en toen helemaal grijs gedraaid. Zo mooi muziek, ik zie de film dan weer helemaal voor me. En ik vind society ook het mooist.

 2. Vierde poging tot reageren: kan dat echt niet makkelijker? :( Zonder per se een ander account te moeten gebruiken?

  Fantastische film, fantastische soundtrack. Supergoed als studeerachtergrondmuziek!

  En supertoffe blog! Ik heb zelf vorig jaar een jaartje filmwetenschap gedaan aan de uni in Leiden en ik kan me echt goed terugvinden in wat jij schrijft. Leuk om Jagten en James Dean voorbij te zien komen :) Keep going!

  • Oh ik heb werkelijk geen idee. Dit is gewoon een standaardsite van wordpress omdat ik echt bagger weinig verstand heb van het maken van websites :’) Ik zal eens kijken!
   Oh en leuk! En dankje! :)
   Edit: ik heb gekeken, en volgens de instellingen moet het ook mogelijk zijn om met alleen naam en email te reageren. Dit is dus niet zo?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s